in80reizen.nl

Naar de zon

Kinderkleding meenemen naar de zon

kinderkleding Zoals u weet is er een ernstige crisis gaande op de Middellandse Zee. Steeds meer Afrikanen proberen per krakkemikkige boot de oversteek te maken. Met de hulp van smokkelaars die zich absoluut niet bekommeren om het welzijn van deze arme vluchtelingen, maken ze een oversteek die te gevaarlijk is. De boten zijn vaak overvol en van zeer slechte kwaliteit. De boten die worden gebruikt om vluchtelingen in Europa te krijgen, zijn vaak helemaal niet bedoeld om een stormachtige zeer als de Middellandse Zee over te kunnen steken. Toch gebeurt het erg vaak. Slechte boten vol met arme vluchtelingen proberen de oversteek te maken.

Kunt u het hen verwijten? Ze zijn simpelweg opzoek naar werk. Ze zijn opzoek naar een manier om geld te verdienen om te kunnen overleven. Maar wat ook schrikbarend is: er wordt hen een beeld van Europa gegeven dat hen duidelijk maakt dat het voor hen erg makkelijk zal worden om rijk te worden. Dit is helemaal niet het geval. Ze worden eigenlijk bedrogen. Op basis van dit volledig verkeerde beeld en eigenlijk op basis van een grove leugen lenen ze veel geld van familieleden, maken ze een gevaarlijke tocht door de Sahara Woestijn, geven ze veel geld aan smokkelaars die zich absoluut niet interesseren in hun lot en maken ze een dodelijke overtocht over de Middellandse Zee om vooruitgang te kunnen boeken in hun zoektocht naar simpelweg een gevoel van geluk.

Het is een tragisch iets wat ook mij verdrietig maakt. U zult de resultaten zien in de straten en op de stranden van het zuiden van Spanje en Portugal, maar ook op de Canarische Eilanden. Er zijn hier veel Afrikanen die dingen proberen te verkopen. Bijvoorbeeld tassen, zelfgemaakte sieraden en kinderkleding.

Ik kreeg de vraag van enkele van onze gasten of het een idee is om kinderkleding mee te nemen naar hun bestemming in de zon in Spanje en Portugal. Ik vond dit een prachtig idee. Vaak komen deze Afrikanen aan met slechts de kleding die ze dragen. U kunt deze mensen altijd ter plekke steunen door hen geld of eten te geven of natuurlijk door hun koopwaar te kopen. Natuurlijk kunt u ze ook kinderkleding geven.

Kinderkleding doneren

Een vrouw heeft in Nederland via Amazingkids.nl veel kinderkleding gekocht en deze meegenomen naar haar appartement in Zuid-Spanje. Daar kent ze namelijk een organisatie die zich bekommert om de kinderen van de vluchtelingen. Deze kinderen hebben vaak op hun jonge leeftijd al veel meegemaakt. Ze krijgen hier onderwijs en een kunnen hier spelen en weer kind zijn. De vrouw steunt de organisatie met spullen, kinderkleding en geld. Een fantastisch doel.

Er zijn veel organisaties die op verschillende plekken werkzaam zijn, zoals in Spanje, Portugal, Griekenland en Italië. De kinderkleding zal dan zeker op de plekken terecht komen waar het nodig is. Het is een fantastisch idee om de kinderen te steunen en blij te maken met kinderkleding. Maar vergeet ook hun ouders niet. U kunt de vluchtelingen helpen door respect te tonen. Toon interesse in hen, ga respectvol met ze om en koop de koopwaar die ze op straat aanbieden.