in80reizen.nl

Sparen voor je reis, de waarde van isoleren

Tijdens het reizen je huis geïsoleerd achterlaten geeft rust en daarnaast ben je in de gelegenheid om goed te kunnen doorsparen voor je reis, omdat je zoveel bespaard op je energierekening.

Hieronder vind je meer informatie over hoe je je woning kan isoleren:

Hoe goed een isolatiemateriaal isoleert kan je zien aan de isolatiewaarde. Deze waarde kan je het gemakkelijker maken het juiste materiaal te kiezen. En ook al zijn er verschillende waardes en lijkt het heel ingewikkeld als je weet waar de waarde voor staat dan valt het allemaal best mee.

Omdat isolatie zorgt dat de woning minder warmte verliest en dus energiezuiniger is, is het isoleren van de woning altijd een slimme, duurzame en besparende keuze. Op diverse manieren kan de woning geïsoleerd worden dit loopt van kleine tot hele grote aanpassingen zoals het aanbrengen van tochtstrips tot het laten plaatsen van HR++ glas. Ook de muren, het dak en de vloer van de woning kan geïsoleerd worden, hiervoor wordt er gebruik gemaakt van isolatieproducten. Omdat er verschillende producten op de markt zijn en ze allemaal een andere isolerende waarde hebben is het goed te weten naar welke waarde je moet kijken.

Isolatie materiaal heeft een bepaalde waarde en deze waarde hangt af van een aantal factoren. Het is namelijk zaak dat het product goed geïnstalleerd wordt, zo is de isolatie waarde namelijk ook het hoogste. De minimale isolatie waarde van een nieuwbouw woning is sinds 2012 verhoogd naar een RC- waarde van 5,0.  Daar beginnen we al… de RC- waarde wat is dit en wat vertelt het ons.

De RC- waarde een waarde waar veelal over gesproken wordt binnen de isolatiebranche.  Veel isolatie producten bestaan uit verschillende lagen. Iedere laag heeft een eigen isolatie waarde, maar de RC- waarde vertelt je de isolatiewaarde van het gehele pakket, dus alle lagen bij elkaar. Bij de RC- waarde geldt hoe hoger hoe beter.

Ook wordt er gesproken over de lambda- waarde, weer een hele andere betekenis maar heeft alles te maken met de warmtegeleiding. Bij deze waarde geldt hoe lager hoe beter. Want de lambda- waarde geeft aan hoeveel warmte door het materiaal verloren gaat.